איך מחשבים פיצוי בגין כאב וסבל ללא נכות?

בכל פגיעת גוף ניתן לראות את רמת המוגבלות שנוצרה, ולקבל חוות דעת רפואית. במקרה של נכות אפשר לחשב את אובדן כושר העבודה של הבן אדם על פי אחוזי הנכות שנקבעו לו. הכל פיזי וניתן למדידה.

החוק מאפשר לקבל פיצוי בגין כאב וסבל ללא נכות. כלומר גם במקרים שלא נותרו סימנים חיצוניים הנראים לעין ניתן להגיש תביעה תחת הסעיף "כאב וסבל ועוגמת נפש".

איך מודדים את זה?

אך איך מחשבים כאב וסבל? הרי הם שני דברים סובייקטיביים לחלוטין. אנו נבדלים זה מזה ביכולת שלנו להרגיש כאב, וסבל זה הרבה פעמים עניין של גישה. אך התחום המשפטי עסק בסוגיה ומצא דרך להגדיר כאב וסבל דרך התוצאה בפועל שלהם. עד כמה הכאב מגביל אותך, עד כמה הסבל פוגע בעבודתך.


קראו עוד על עורך דין ביטוח לאומי


השופט מפעיל שיקול דעת

כאשר אין אחוזי נכות לחשב, ההחלטה היא בידי השופט. הוא יכול לפסוק על פי שיקול דעתו. פסיקתו תשקף את דעתו לגבי כמה באמת הסבל הזה מפריע לך.

גובה הפיצויים המקסימאלי שהוא יכול לתת לך עבור כאב וסבל הוא, נכון להיום, 17,000₪. זה הסכום שנקבע בחוק, והוא מתעדכן חודשית על פי מדד המחירים לצרכן.

לבטא את הסבל במספרים

עורך דין מנוסה מכיר את התקדימים, ואת הנימוקים הנחוצים לבטא את הכאב והסבל במספרים.הוא יידע להציג את הדברים בדרך הנכונה על מנת לשכנע את השופט, ולעזור לך לקבל את הפיצוי המקסימאלי.


קראו עוד על ועדה רפואית ביטוח לאומי


מהם הביטויים של כאב וסבל בדיון המשפטי

  • כאב – כאמור כל אחד מאיתנו חווה כאב אחרת, קשה לכמת כאב אינדיבידואלי של בן אדם. לעיתים הכאב אחרי תאונה הוא כרוני וקשה לריפוי.
  • פחד – לעיתים קורבנות של תאונות סובלים מלחצים פוסט טראומטיים, עלולים לפחד להיכנס למכונית, דבר שיקשה מאד על חייהם.
  • צער – גם אם לא היה אובדן של חיי אדם, צער על החוויה השלילית והשפעותיה יהיה מאד טבעי.
  • דאגה – אדם שעובר תאונה חווה הלם, ההכרה שזה יכול לקרות ברגע ולכל אחד מהאנשים האהובים עליו יכולה להדאיג אותו מאד. זה נכון לגבי כולנו, אבל עבור מי שנפגש עם המציאות הזאת זה חזק יותר.
  • אינסומניהחוסר שינה – בין אם בגלל הכאב או בגלל הדאגה, האדם מתקשה להירדם. כמובן שזה מעגל שמנציח את עצמו כי העייפות שנגרמת בשל חוסר השינה מגבירה את שאר התופעות.
  • אובדן שמחת חיים – אחרי תאונה ופציעה מדווחים אנשים על דכדוך וחולשה נפשית עד לרמה של דיכאון.

האם בית המשפט יתחשב בי? 

הדרך הטובה ביותר להבטיח שייקחו ברצינות את הטיעונים שלך, היא שאתה בעצמך תיקח אותם ברצינות. תקבע לעצמך פגישות טיפול, תקבל תוצאות, תטפל בעצמך ותתעד הכל. את שעות השינה שלך, את רגעי הכאב ואת פגישות הפסיכולוג.

שמור את התיעוד ואת חוות הדעת ותוכל להגיש אותם בעת הצורך לבית המשפט.


מחפשים עורך דין בנס ציונה לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן