בדיוק כפי שניתן להגיש כל בקשה להתנגדות לצוואה ניתן גם להגיש בקשה להתנגבות לצוואה הדדית, אבל קודם כל צריך להבין מה זו בכלל צוואה הדדית.
צוואה הדדית:
מדובר בסוג צוואה אשר בני זוג מצווים ביחד בכדי שאם אחד מהם יישאר בחיים לאחר השני- הוא לא יוכל לעשות כל העולה לרוחו אלא יהיה מוגבל לפי הצוואה ההדדית. העיקר בסוג זה של צוואה הוא שבני הזוג קודם כל מותירים את הרכוש שלהם וכל אשר להם לבן הזוג אשר נשאר בחיים אחריהם ורק אחר כך מחלקים את מה שנשאר לשאר היורשים. אם כך ניתן להבין למה זה מתעוררת התנגדות לצוואה הדדית…
בני הזוג שעורכים ביחד את הצוואה ההדדית יכולים להחליט כל העולה על רוחם כל עוד יש הסכמה ביניהם- הם יכולים להוריש זה לזה את כל הרכוש ורק לאחר שהאחרון שנותר בחיים נפטר גם הוא רק אז הרכוש מחולק הלאה. הם יכולים להחליט מראש להוריש הכל לילדים גם אם רק אחד מהם נפטר וכן הלאה. הצוואה הינה צוואה הדדית ומשותפת שנכתבת כמסמך אחד על ידי שני בני הזוג..
הרעיון העיקרי שעומד מאחורי הצוואה ההדדית היא שלאחר פטירתו של אחד מבני הזוג בן הזוג שנותר בחיים לא יוכל לשנות את הצוואה או להחליט אחרת מאשר מה שהוחלט על ידי שני בני הזוג ביחד באופן הדדי ומוסכם על שני הצדדים.
עוד מידע על אפוטרופסות
התנגדות לצוואה הדדית:
כל עוד שני בני הזוג ערכו ביחד את הצוואה והם מאשרים את אשר כתוב בה ועומדים מאחוריה והיחסים המשפחתיים הם תקניים וטובים- אין סיבה שתתעורר כל התנגדות לצוואה ההדדית כאשר אחד או שני בני הזוג כבר לא בחיים. עם זאת, כאשר לא מדובר בהורה הביולוגי למשל (כמו לדוגמא בנישואים שניים) או כאשר הילדים חושבים שנעשה להם עוול הם יכולים בהחלט להביע התנגדות לצוואה הדדית בכדי לשנות אותה.
בני הזוג אשר כותבים את הצוואה חייבים להבין שיש השלכות משפטיות והוראות חוק מדויקות לכתיבה ואף לשינוי צוואה הדדית טרם כתיבתה. בחלק מהמקרים זהו בן הזוג שמבקש לשנות את הצוואה ובמקרים כאלה ההתנגדות לצוואה ההדדית באה ממנו עקב שינויים או חשיבה מחודשת או מצב שנוצר. גם במקרים כאלה ובכל מקרה לגופו יש לבדוק את התוקף של הצוואה ההדדית לברר מהי בדיוק המשמעות של כל שינוי ושינוי גם הקטן ביותר- ורק לאחר מכן להחליט איך ואם בכלל להגיש התנגדות לצוואה הדדית (התנגדות לצו קיום צוואה).
רוצים לקבל ייעוץ מקצועי חינם? פנו עכשיו לעורך דין צוואות