בקשה להחלפת אפוטרופוס

ישנם לא מעט מקרים בהם אדם נזקק לאפוטרופוס שינהל את ענייניו כאשר אינו יכול לעשות זאת בעצמו. לרוב מדובר במקרים של אנשים זקנים מאוד, חולים מאוד, אנשים עם צרכים מיוחדים או קטינים אשר הוריהם לא יכולים לדאוג לשלומם. תהליך קבלת האפוטרופסות הוא ארוך וכרוך בהגשת בקשה לבית המשפט ודיון בנושא, אך מה קורה כאשר ישנה  בקשה להחלפת אפוטרופוס?

בקשה להחלפת אפוטרופוס- מתי היא רלוונטית?

ישנם לא מעט מקרים ולא מעט דוגמאות של מקרים שמגיעות לטיפול אצל עורך דין לאפוטרופסות או לבית המשפט עם בקשה להחלפת אפוטרופוס. בוא ניקח לדוגמא אישה בוגרת עם צרכים מיוחדים אשר הוריה מונו מהרגע שעברה את גיל שמונה עשרה להיות האפוטרופוסים שלה אך הם כבר הזדקנו וכבר לא יכולים להגיע לגורמים כאלה ואחרים לצורך טיפול בבקשות שלה וניהול ענייניה ולכן הם מעוניינים להעביר את האפוטרופסות לאחותה שאינה בעלת צרכים מיוחדים. יש צורך באישור של ההורים בכתב עם הסבר ומסמכים המגבים את מצבם שאינו מאפשר עוד לטפל בילדה, יש צורך באישור בכתב של אחותה שהינה מוכנה לקחת על עצמה את הטיפול וכמו כן את כל הניירת הדרושה כמו בהגשה חדשה שכן ישנה בקשה למינוי אפוטרופוס אחר שלא היה בעבר.


קראו עוד על עורך דין צוואות


בקשה להחלפת אפוטרופוס- איך היא מתבצעת?

אם בתהליך של קבלת אישור ומינוי אפוטרופוס צריך להגיש בקשה מנומקת ומוסברת , לשלם אגרה, לפנות לבית המשפט ולהשיג את כל הפרטים והמסמכים המגבים את הבקשה- הרי שגם בתהליך של בקשה להחלפת אפוטרופוס ישנה בירוקרטיה די דומה.

בראש ובראשונה יש צורך בסיבה להגשת בקשה להחלפת אפוטרופוס, שכן לאחר שאדם מסוים ממונה כאפוטרופוס לאדם אחר- לא בקלות ובטח שלא במיידית ישנה בית המשפט את ההחלטה עד שלא יקבל את כל המידע המבהיר לו שיש לשנות אותה ולהחליף אפוטרופוס בין אם באופן קבוע או באופן זמני.

את הבקשה צריך להגיש לבית המשפט עם נימוקים והסברים מדויקים ומפורטים מדוע מעוניינים להחליף את האפוטרופוס כולל ניירת המגבה את הבקשה כמו לדוגמא אי כשירות של אותו אדם להמשיך להיות ממונה על אדם אחר או בקשה של קרוב משפחה לקחת עליו את האחריות וכדומה. ישנם לא מעט מקרים וחלקם יאושרו מהר יותר- אך בכל מקרה יש להגיש את הבקשה בצור מסודרת, וההמלצה היא דרך עורך דין המתמחה בתחום ויכול להנחות בדיוק כיצד להגיש את הבקשה, אילו מסמכים דרושים, מה לכתוב בנימוקים, מה צריך להשיג לצורך הגשת הבקשה וכמובן להגיש אותה בפועל לעקוב אחר התהליך וגם לזרז אותו.

בקשה להחלפת אפוטרופוס- מתי היא רלוונטית?

אולי יעניין אותך דיני משפחה וירושה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן