אפוטרופסות משותפת

אפוטרופסות נועדה לסייע לבני המשפחה לטפל באדם שאינו צלול או אינו עצמאי בתפקודו ולכן לא יכול בשלב מסוים של חייו לקבל החלטות ולבצע פעולות שונות כפי שעשה בעבר.

סוגים של אפוטרופסות

קיימים שני סוגים של אפוטרופסות, האחת היא על גופו של האדם והשנייה היא על רכושו וממונו. בכל משפחה הסיטואציה היא שונה, יש מקרים שבהם קיים צורך לאפוטרופוס לגוף בלבד, לרכוש בלבד או לשניהם יחד.

יש משפחות שבהן מחליטים שאדם אחד יהיה אחראי על הכול ולכן הוא מקבל סמכות אפוטרופסות לשתי הקטגוריות ויש משפחות שבהן מעדיפים לחלק את הנטל ולכן בן הזוג או אחד הילדים יהיה אחראי על נושאים הקשורים לגוף ואילו הילד השני אחראי על נושאי ממון ורכוש.

יש אפשרות לתת אפוטרופסות גם לגורמים אחרים כמו אח, אחות, עורך דין או כל גורם אחר שהוא אמין. כשמדובר בילדים עד גיל 18 , ההורים הם האפוטרופוסים שלהם וזאת למעט מקרים חריגים שבהם ממנים אפוטרופוס נוסף.

אפוטרופוס לענייני גוף

כאשר מצבו הבריאותי של אדם קרוב מתדרדר, בני המשפחה מבינים שאין ברירה אלא למנות אפוטרופוס לגוף שיקבל החלטות ויחתום במקרה הצורך על ביצוע פעולות רפואיות ספציפיות לאור חוסר היכולת של האדם החולה לקבל החלטה מושכלת.

בני המשפחה חותמים בפני עו"ד צוואות אלעד בן על הטפסים הרלוונטיים אשר מוגשים לבית המשפט בענייני משפחה לצורך קבלת אישור. ברוב המקרים מדובר בהליך נורמטיבי ובית המשפט מאשר זאת בדלתיים סגורות למעט מקרים חריגים.

לאחר קבלת המסמך הרשמי מבית המשפט, האפוטרופוס נמצא בקשר מתמיד עם הרופאים השונים בקהילה, בבית החולים או במוסד הסיעודי. הוא מקבל את מלוא הנתונים מהצוות הרפואי ובהתאם לכך הוא מקבל החלטות אם לאשר ביצוע של ניתוח כזה או אחר, טיפולים שהם קשים כמו טיפולי כימותרפיה ועוד. אם התשובה היא חיובית יהיה עליו לחתום על המסמכים הרלוונטיים תוך הצגת המסמך הרשמי, כדי לקדם מהלך זה.

אפוטרופוס לענייני רכוש וממון

כשאדם לא יכול לטפל ברכושו ובממונו ממנים אפוטרופוס לנושא זה. בדרך כלל מדובר בבן הזוג, בת הזוג או אחד הילדים. לאחר החתימה על הטפסים הרלוונטיים אצל עו"ד צוואות אלעד בן, הטפסים האלו בצירוף המסמכים הנלווים מועברים לבית המשפט לענייני משפחה ואם אין בעיות חריגות, המינוי של אפוטרופסות מאושר.

מרגע זה ואילך האפוטרופוס (קראו עוד על אפוטרופסות משותפת) מטפל בנושאים שונים הקשורים לתחום זה כמו לדוגמה:

  • פעילות בחשבונות הבנק, משיכת כספים, ביצוע תשלומים, העברת כספים לחיסכון וכל צורך אחר.
  • פעילות בשוק ההון, חברות השקעות או מול כל גורם אחר שקשור לממונו של האדם שמונה לו אפוטרופוס.
  • השכרה של הנכס שבו גר עד עתה אדם זה וכיוון שהוא כעת במוסד סיעודי משכירים את הנכס כדי שתשלומי שכר הדירה ינותבו עבור תשלומים למוסד זה.
  • מכירה של נכס על פי הצורך.
  • ביצוע כל פעולה אחרת הקשורה לממון ולרכוש של אדם זה.

ייפוי כוח מתמשך

מעבר לכך יש מקרים שבהם האדם חתם מראש על ייפוי כוח מתמשך ולכן יש בכתב מינוי זה את כל ההוראות הרלוונטיות ולכן אין צורך למנות אפוטרופוס.

אם יש לכם צורך במינוי אפוטרופוס לנושא גוף או רכוש, אתם מוזמנים להשאיר כאן את הפרטים שלכם ואחד מעורכי הדין שלנו ישוחח אתכם בהקדם.

אולי יעניין אותך האפוטרופוס הכללי ייפוי כח מתמשך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן