דמי פגיעה

נפגעי עבודה זכאים לתשלומים וזכויות שונות מהביטוח לאומי, אשר ביניהם נכללים גם דמי פגיעה. מה זה דמי פגיעה? מהם התנאים שצריך לעמוד בהם כדי לקבל את הדמי פגיעה, והאם יש הבדל בין עובד שכיר לבין עובד עצמאי כאשר הם זכאים לקבל את דמי הפגיעה? כל מה שאתם צריכים לדעת על דמי פגיעה – התשובות לשאלות המרכזיות והשונות כאן לפניכם:

מהם דמי פגיעה?

דמי פגיעה הם בעצם זכויות, סוג של פיצוי כנגד אובדן שכר ויכולת עבודה שנוצרו דרך פגיעה שקרתה בתאונת עבודה. עובד שכיר או עצמאי, זה לא משנה. במקרה שעובד כלשהו נפגע או נפצע במהלך העבודה שלו או כתוצאה מתחום העיסוק שלו, הוא יכול להיות זכאי לדמי פגיעה. גם עובדים אשר חלו במחלת מקצוע שנוצרה בגלל צורת ודרך העבודה, וכן בעלי מיקרו טראומות שונות יכולים להיות זכאים גם הם.

עובדים שכירים ועצמאיים יכולים למצוא את עצמם ללא מקור הכנסה וללא שום שכר, במקרה ועברו פגיעה בעבודה שגרמה להם לאבד את היכולת שלהם לעבוד בעבודה שהייתה להם או בכל עבודה אחרת שתתאים להם. וכאן נכנסים דמי הפגיעה למשחק:דמי הפגיעה הם בעצם תשלומים כנגד השכר של מי שעבר פגיעה וכתוצאה מכך לא יכול להמשיך לעבוד, מעין פיצוי המבטיח שהנפגע יצליח לשרוד כלכלית ושהמצב האקונומי שלו לא יקרוס כתוצאה מהפגיעה.

שווה קריאה – עורך דין נזקי גוף המלצות

מי זכאי לקבל דמי פגיעה?

ישנם מספר מקרים ומצבים בהם העובד שנפגע יכול להגיש תביעה לתשלום דמי פגיעה. על עובד שרוצה להגיע תביעה לעמוד בתנאים הבאים:

  • העובד נעדר מהעבודה לתקופה מסוימת, כתוצאה מפגיעה ונזק רפואי שנגרמו וקשורים לעבודה. תקופת ההיעדרות צריכה להיות מצוינת ומתועדת בתעודה רפואית ראשונית לנפגע בעבודה, אשר ניתן לקבל בחדר המיון או בקופת החולים.
  • העובד לא עבד למשך כל אורך התקופה של אובדן כושר העבודה, או לפחות בחלק ממנה.

יש מספר סוגי עובדים שאינם זכאים לקבל תשלום דמי פגיעה בכלל, למרות שנפגעו במהלך העבודה שלהם ואיבדו את היכולת לעבוד. בתוכם נכללים עובדים זרים לא חוקיים, אסירים שעובדים בתוך הכלא ועוד.

בנוסף, בתנאים ובמקרים מסוימים עובד עצמאי שיש לו עבודה במשרה חלקית יוכל להגיש גם הוא תביעה לדמי פגיעה.

אולי יעניין אותך – עורך דין לענייני ביטוח לאומי

דמי פגיעה – מהי תקופת הזכאות?

עובד שאיבד את יכולת העבודה שלו ונמצא זכאי לקבל פיצוי כנגד אובדן הכנסתו, יקבל דמי פגיעה עבור תקופה של שלושה חודשים, או יותר נכון – 91 ימים, הנספרים מיום למחרת היום שבו התרחשה הפגיעה. קיים הבדל מסויים בזכאות ובתנאים הנדרשים בהם על העובד לעמוד, בין עובד שכיר ובין עובד עצמאי.

מהם דמי פגיעה מופחתים?

דמי פגיעה מופחתים הם דמי פגיעה שזכאי לקבל כל עובד, בין אם הוא שכיר ובין אם הוא עצמאי,

שקיבל אישור מרופא מוסמך לכך בקופת החולים שלו ובאישור מפורט כי הוא עליו לעבוד מספר שעות קטן יותר משעבד קודם, בדרך כלל 8 שעות. עובד כזה יקבל דמי פגיעה חלקיים, כנגד השעות שבהם עליו היה להיעדר מהעבודה שלו בכל יום.

מה ההבדל בין תשלום דמי פגיעה לשכיר לבין עצמאי?

דמי פגיעה לשכיר

המעסיק והמוסד לביטוח לאומי הם אלו שאחראים לדאוג לתשלום דמי פגיעה לעובד שכיר אשר זכאי לכך. דמי פגיעה וימי מחלה קשורים זה לזה:

בעוד שאת התשלום כנגד יום הפגיעה ישלם המעסיק, האחריות לתשלום דמי הפגיעה בתקופה שלאחר מכן מתחלקת: דמי פגיעה יינתנו מהיום השלישי לאחר היום שבו התרחשה הפגיעה, במקרה והעובד לא יכל לעבוד פחות מ12 ימים, אך במקרה והיה עליו להיעדר לתקופה ארוכה יותר – ישולמו לו דמי פגיעה כנגד התקופה שתתחיל ביום שאחרי יום הפגיעה.

האחריות לתשלום הפיצויים כנגד ימים אלו – 12 היום הראשונים – מוטלים על הביטוח לאומי, אשר יעביר את הפיצוי לחשבון הבנק של הנפגע, כאשר הביטוח הלאומי יתחשבן עם המעסיק.

במקרים מסוימים, יכול המעסיק בעצמו לשלם את דמי הפגיעה לעובד.

דמי פגיעה לעצמאי

עובד עצמאי יקבל דמי פגיעה רק כאשר היה עליו להיעדר מהעבודה שלו ליותר מ-12 ימים. המוסד לביטוח לאומי אחראי לשלם עבור כל התקופה, אך לנכות מהסכום את 12 הימים הראשונים לאחר הפגיעה.

קראו עוד על תאונת עבודה עצמאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן